HTML

NetSzemle

A www.netszemle.hu blogja

Friss topikok

Kötelező! Földünk jövője - Kontraszt (videó)

2009.01.10. 21:23 telkes

Földünk jövője

Új év, de mit hoz a jövő? Elfogyó energiakészletek, válságok, éhínségek: van-e fenntartható fejlődés? Meddig növekedhet még a Föld népessége? Ki lesz a XXI. század nyertese: Kína, India vagy valaki más? A stúdióban Szacsky Mihály és Hetesi Zsolt kutatófizikusok.

Európa jövője

Lassú növekedés, bürokrácia, elöregedés, bevándorlás. Milyen sors vár Európára? Van-e működőképes terve az uniónak arra, hogy ne a XXI. század „lesajnált” térsége legyen? Beszélhetünk-e még „Európáról”, mikor helyenként a bevándorlók száma már jócskán meghaladja az őslakosokét? A Kontrasztban Gazdag Ferenc uniós külpolitikai szakértő és Szabó A. Ferenc népesedéskutató.

Magyarország jövője

Elszegényedés, alacsony foglalkoztatottság, eladósodottság. Milyen jövő vár a magyarokra és Magyarországra? Mi marad a középosztályból? Lesz-e munkánk, megmarad-e a nyugdíj, lesz-e mindenki számára elérhető egészségügyi ellátás? Hová vezetnek az egyre élesedő társadalmi ellentétek? Vendégünk Németh György szociológus-közgazdász.

Tovább a videóhoz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr15869870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása